I et rekordstort startfelt med hele 29 førere fra hele verden kjørte Henrik Krogstad seg inn til en solid andreplass under "The Magic Weekend" i Høljes, Sverige!

Den sjette runden i FIA World Rallycross ble avholdt ved Finnskogan M.K Motorstadio i Höljes, Sverige. Denne VM-Runden har fått kallenavnet ”The Magic Weekend” på grunn av den store folkefesten og den spektakulære banen. Höljes er et lite tettsted med 160 innbyggere, som en gang i året forvandles til en folkefest med over 40.000 tilskuere. Under årets arrangement fant hele 51.000 tilskuere vegen til Finnskogan og det sjette løpet i FIA World Rallykross.

Etter den fine tredjeplassen på Hell, lå Henrik på en femteplass i RX2-mesterskapet. Det skilte derimot kun 16 poeng fra femte til førsteplass, og med maksimalt 30 mesterskapspoeng på en løpshelg, er det fortsatt helt åpent om hvem som tar mesterskapstittelen!

 

Trøblete start for Henrik!

Under treningen på fredagen så stemmer det ikke helt for Henrik, og han får ikke alternativsporet til å klaffe. Han fokuserer mye på å få bedre fart i "jokeren", men med finjustering av linjer og inngang går det fortsatt ikke fort nok når kvalifiseringene starter.

I Q1 er Henrik uheldig med trekning av startspor. Banen i Høljes har en trang førstesving, men Henrik gjør en ok start, og kjører seg opp til tredje. Han gjør derimot en feil i "jokeren", og ender til slutt med 10. beste tid. 

Q2 blir et rotete "heat" for Henrik. Etter en svak Q1 får Henrik et dårlig startspor i Q2. Han får i tillegg en "trøkk" i bakenden i første sving, og ender på tvers. Han havner dermed litt bak i feltet, og taper nok en gang tid i "alternativsporet". Etter første dag er han dermed et godt stykke ned på resultatlisten, og han er helt avhengig av å få opp farten i de to siste kvalifiseringsrundene for å kunne nå en eventuell semifinale.

 

Tredje kvalifisering

Lørdagen kommer og Henrik sliter fortsatt med for lite fart i tredje kvalifisering. Henrik går ut fra spor 2 og med en veldig tight førstesving så velger han å legge seg inn bak førstemann. Han blir liggende bak og pushe og gjør småfeil her og der siden han ligger så nært. Henrik går i jokeren på tredje runde, men også her bommer han litt, og kommer ut rett bak en som allerede har tatt jokeren. Han går i mål som tredjemann i heatet og får en 13.tid totalt. Med så stort startfelt er det ikke rom for en eneste feil for å ligge helt i toppen, så nå må det klaffe i Q4

 

Teamet endrer "oppsettet" på bilen!

Som et siste forsøk prøver teamet en drastisk endring i oppsett på bilen, og plutselig fungerer det for Henrik i fjerde og siste kvalifisering! Han får en god start og går ut fra tredjespor. Det blir som vanlig litt kniving i første sving og Henrik legger seg på hjul på førstemann. Henrik merker han kan "pushe" bilen mer nå, og han får hentet ut mer fart rundt hele banen. Dette gjør utslag på tidene. Han ligger "limt på bakfangeren" til førsteman helt til siste runden, hvor han følger han inn i jokeren. Ut fra jokeren er de helt likt med de som kommer bakfra, og Henrik må legge seg bak til tredje. Henrik holder tredjeplassen ut heatet, og kjører seg opp til en åttendeplass sammenlagt. Han sikrer dermed plass i semifinalen!

 

Semifinale og finale!

Henrik kjører en meget god semifinale. Han går ut fra fjerdespor etter en bra start, og legger seg fint inn på innersving i sving nr to. Han ligger nå på tredje, og henger seg på karene foran! Henrik går i "jokeren" på fjerde runde og endelig klaffer det her! Han klarer å få med seg mye fart gjennom "jokeren", og knapper innpå de to i ledelsen. Når de foran går i jokeren på siste runde, smetter Henrik seg opp på en andreplass og går i mål med god klaring til neste bil! Med beste rundetid med god margin i semifinalen, og en flott plassering, gjør Henrik seg klar til finale!

I finalen går Henrik ut fra fjerdespor etter en fantastisk start og går ut av andre sving som nr 3. Han henger seg på de foran i to runder før han går i alternativsporet på tredje runde. Nok en gang får han med seg bra fart i "jokeren", og han beholder tredjeplassen! Han ligger tett oppi de foran, og klarer å kaste seg forbi andremann inn mot hoppet. Han går i mål på en solid andreplass!!

Henrik klatrer på mesterskapstabellen

På et arrangement med over 51.000 besøkende og en helt vill stemning, var det fantastisk å kunne gjøre et så bra "come-back" etter en litt røff start på helgen, sier Henrik! Etter pallplass både på Hell og i Høljes, så klatrer Henrik på mesterskapstabellen og er nå oppe på en pallplass!

Neste løp blir Henriks første løp utenfor Europa, i selveste Quebec, Canada om ca fire uker, og vi gleder oss stort til å følge Henrik videre!

 

Serien RX2:

Serien RX2 er en ren støtte og rekrutteringsklasse for serien "World RX", hvor meritterte førere som Petter Solberg, Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb konkurrerer! Alle løp foregår på samme event, samme bane og samme forhold som World RX. Serien og bilene er designet direkte for å rekruttere førere til denne øverste klassen og er derfor et viktig springbrett og en stor mulighet for å komme seg opp og frem rallycross. I tillegg blir det også sendt på TV i 70 land, inkludert her i Norge på NRK. Serien består av syv løp, i syv forskjellige land og tre forskjellige kontinent!