Pallplass til Henrik på "hjemmebane", med Auto 8-8 gjengen "ringside"!

Sist helg 9 - 11 juli sto vi "ringside" da Henrik Krogstad leverte knallbra kjøring og topp spenning på Lånkebanen i Hell. 

Det skulle bli en hektisk start på helgen for Team Krogstad! Det hele startet veldig lovende med Henrik som raskeste mann i RX2 på fredagens trening.

Lørdag stopper motoren under oppvarmingsrunden , og det viser seg at en reim på motoren har hoppet av og gjort slik at oljepumpen har stoppet. Teamet får montert nye reimer, og får start på motoren igjen før dagens første kvalifisering.


Kvalifisering:

Q1:
Henrik får en bra start på første kvalifiseringsrunde, og går ut av første sving som første mann. Herfra øker han forspranget for hver sving, og det ser lovende ut for Henrik. Litt ut i andre runde har motoren fått nok, og får fullstendig havari. Etter nærmere inspeksjon, viser det seg at det har gått hull i motoren flere steder! Ny motor står klar med teamet allerede før bilen var kommet opp igjen fra banen, men det er to svært hektiske timer mekanikerteamet har foran seg, før Henrik må være klar til start i Q2!

På 1 time og 50 min presterte teamet å bytte motor, og får testet at alt er ok. Dermed kan Henrik stille til start i Q2! En fantastisk innsats med opptil 8 mekanikere på bilen samtidig!

Q2:
Fra havari til heatseier!! Henrik får en god start og går rett i alternativsporet, får kjøre nesten fritt resten og vinner sitt heat, og får nest beste tid totalt i Q2.
En fin avslutning på lørdagen.

Q3: 
Henrik får en grei start, men inn i første sving får han en liten "karamell" fra en annen fører og slår skjev styringen! Henrik klarer likevel å "lime" seg på bakfangeren til bilen foran, og henger på hele heatet ut med joker på siste runde. Henrik går i mål som nummer to i heatet og får tredjetid totalt i Q3.

Q4:
Henrik får en bra start og går rett i alternativsporet. Nå får han fri bane og starter opphentingen på de foran. Han setter dagens raskeste rundetid, men det holder akkurat ikke når lederen av heatet kommer ut fra jokeren på siste runde. Henrik legger seg fint bak og går i mål som nr 2 og tredjetid totalt. Han beholder dermed tredjeplassen totalt foran semi-finalen.

Semi-finale:
Henrik får en god start fra spor 2 og går rett i alternativsporet. Han får nå kjøre fritt og henter meter på meter hver runde! Når han som ligger fremst går i jokeren, går Henrik forbi med god margin. Herfra er det bare å hente hjem seieren!

Finale:
Foran et fantastisk publikum på over 22.000 personer kaprer Henrik en pallplass! 
Henrik får en god start og går nok en gang rett i alternativsporet sammen med to andre førere fra samme team. Henrik kommer først ut fra "jokeren", og kan starte opphentingen. Det går unna og Henrik knapper meter for meter i hver sving. Dette oppdager spotteren til Erikson som leder løpet, og sender føreren sin i jokeren. Det holder akkurat ikke for Henrik og han må legge seg inn bak. Nå er det en ny mann som får ligge fritt i front og går i jokeren på siste runde. Nok en gang holder det akkurat ikke for Henrik, og Henrik krysser mållinjen på en tredjeplass, 0,8 sekund bak førsteplassen og 0,1 sekund bak andreplassen. Så nærme!!


Henrik sikter alltid mot toppen av pallen, og dette er det nærmeste han har vært denne sesongen. Når det blir så nært og når han viste at han hadde raskeste rundetidene både i semi-finalen og finalen, blir det selvfølgelig en liten skuffelse med en tredjeplass for en vinnerskalle som Henrik! Alt tatt i betraktning, med motorhavari og brutt løp i starten av helgen, så er en pallplass en meget god prestasjon for Henrik. Han beholder femteplassen i mesterskapet, men gapet opp til førsteplassen har minsket betraktelig.

Nå har Henrik satt alt fokus på neste løp, som går i Höljes, Sverige! "The Magic Weekend" går om knappe tre uker og stiller som regel med 40-50.000 tilskuere!

  

Serien RX2:

Serien RX2 er en ren støtte og rekrutteringsklasse for serien "World RX", hvor meritterte førere som Petter Solberg, Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb konkurrerer! 
Alle løp foregår på samme event, samme bane og samme forhold som World RX. Serien og bilene er designet direkte for å rekruttere førere til denne øverste klassen og er derfor et viktig springbrett og en stor mulighet for å komme seg opp og frem rallycross. I tillegg blir det også sendt på TV i 70 land, inkludert her i Norge på NRK. Serien består av syv løp, i syv forskjellige land og tre forskjellige kontinent!

Fantastisk opplevelse!

 

Det har vært en kjempehelg, og vi fra Auto 8-8 Vestlandske fikk en fantastisk opplevelse! Vi hadde fantastisk flott vær, og Henrik gav oss et skikkelig adrenalinkick med topp fart og topp spenning fra vi kom til vi dro. Det var og utrolig kjekt å få se hva hvordan Henrik og teamet jobber på nærthold, og se hvilken fantastisk innsats de legger ned under en slik helg!

Vi gratulerer Henrik med en kjempeflott pallplass, og takker for en utrolig flott helg! Vi gleder oss til å følge Henrik videre i RX2 Serien!