Etter en dramatisk sesongavslutning i Cape Town, Sør Afrika, sikrer Henrik Krogstad en imponerende pallplass i sin debutsesong i RX2 World Series!

Før siste og avgjørende runde i RX2 Series pakket Henrik og hans team kofferten, og reiste til Cape Town i Sør-Afrika for sesongavslutning i Henrik sin debut sesong i RX2 World Series. Sesongen hadde så langt vært preget av både oppturer og nedturer. Flere gode prestasjoner og pallplasseringer i de tidligere løpene, bidro til at Henrik kunne reise til Sør Afrika og sikre tredjeplassen i sammendraget i RX2 World Series 2018.

Med brutt løp og ingen finaleplass for Henrik i Cape Town ble det en ulidelig spennende finale, hvor russeren Vasily Gryatzin kunne klatre forbi Henrik om han ble vinner i løpet.

Trøblete kvalifisering for Henrik!

"Det gikk ikke helt som vi ønsket denne helgen. Vi har slitt med å finne riktig oppsett på bilen", sier Henrik.

I fjerde kvalifisering var oppsettet på bilen mye bedre, men Henrik havnet bakpå etter mye knuffing i første sving. Henrik prøvde da å ta igjen det tapte, som endte med litt oversatsing, hvor han traff en dekkbarriere. Det ble omstart av løpet på grunn av dekkbarrieren hadde kommet midt i banen.

Bilen var heldigvis ikke mye skadet, så Henrik er klar til ny start. Henrik kjører godt, og fullfører på andreplass, men han føler at ikke alt stemmer med bilen.

Brudd i semifinalen!

"I semi-finalen starter jeg fra andre rekke, men merker fort at mistanken fra forrige tur på banen stemmer", sier Henrik. 

Etter èn runde går Henrik i alternativsporet, men i inngangen faller venstre bakhjul av bilen! Det viste seg at hjullageret hadde tatt skade i forrige runde, som resulterte i at det nå knakk. Dermed må Henrik bryte løpet.

Nervepirrende finale!

Med Henrik ute av finalen, øyner russeren Gryatzin muligheten for å kapre tredjeplassen i sammendraget på bekostning av Henrik. 

I finalen får Henrik fantastisk hjelp av sine norske kolleger Ben-Philip Gundersen og team kamerat fra JC Race Teknik, Sondre Evjen, som kjører inn til henholdsvis første og andreplassen i løpet i Cape Town.

Dermed sikrer Henrik tredjeplassen i sammendraget, en fantastisk sterk prestasjon i sin debut sesong!

 

Spennende og lærerik sesong!

"Det har vert en veldig spennende sesong for meg", sier Henrik. "Siden jeg fortsatt er ganske ny i rallycross har det vært en veldig lærerik sesong, og jeg føler jeg har vokst mye både som sjåfør og person." 

"Nå begynner arbeidet fremover mot neste sesong. Jeg og teamet begynte allerede i September å jobbe litt mot neste sesong, men nå starter jakten for fullt, og målet er å gjøre en enda sterkere prestasjon neste sesong." 

 

 

RX2 International Series Final 

1. Oliver Eriksson 175 p

2. Guillaume De Ridder 156 p

3. Henrik Krogstad 121 p

4. Ben-Philip Gundersen 119 p

5. Vasily Gryazin 118 p

6. Sondre Evjen 106 p

7. William Nilsson 93 p

8. Jami Kalliomäki 83 p

9. Conner Martell 80 p

10. Sami-Matti Trogen 79 p

 

Offisiell pressemelding fra FIA World Rallycross finner du her

Videoer fra fjoråret kan sees her. 


 

Serien RX2:

Serien RX2 er en ren støtte og rekrutteringsklasse for serien "World RX", hvor meritterte førere som Petter Solberg, Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb konkurrerer! Alle løp foregår på samme event, samme bane og samme forhold som World RX. Serien og bilene er designet direkte for å rekruttere førere til denne øverste klassen og er derfor et viktig springbrett og en stor mulighet for å komme seg opp og frem rallycross. I tillegg blir det også sendt på TV i 70 land, inkludert her i Norge på NRK. Serien består av syv løp, i syv forskjellige land og tre forskjellige kontinent!