Ford-selger med fartsdilla

Dag Rune «Daggen» Halkjelsvik har alltid elsket fart og spenning på både to og fire hjul.

-– Jeg er en «adrenalinjunky», sier Daggen.

Den nye bruktbilsjefen og Ford-selgeren hos Vestlandske Auto var i yngre dager ansatt hos Rønneberg Båt og Motor hvor han solgte «sinte» motorsykler. Han var selv en ivrig mc-kjører helt til han havnet i en stygg ulykke i 1985. I syv-åtte måneder var det inn og ut av sykehuset.

Rallycross
Ulykken fikk ikke Daggen til å skrubbe, men han søkte tryggere omgivelser for å gi full fres. Han oppsøkte NAF i Ålesund og rallycross ble den nye hobbyen. Han kjørte aktivt fra 1993 til 2003. Vant sitt første løp to år etter debuten og ble en publikumsfavoritt som alltid jaget førsteplasser.

"Årets drivaksel"
Etter mange år som medlem i NAF Motorsport Ålesund, ble han i 1999 leder for organisasjonen. Han har fått priser som «Årets ildsjel» og «Årets Drivaksel», for sitt engasjement for bilsporten, priser som henger høyt i miljøet. Ledervervet førte til at han trappet ned som aktiv. I dag er han leder for NAF avd. Ålesund og omegn og nestleder for NAF Region Møre og Romsdal.

Drosjer og dress
I tillegg til å sitte bak rattet på rallybanen, har han også kjørt en rekke drosjepassasjerer trygt hjem. I 10 år drev han som drosjeeier i Ålesund. For 15 år siden begynte han som butikksjef på Dales på Moa og han ble kjapt en dyktig selger. De fleste kom tilbake til nettopp han når de skulle kjøpe seg en ny dress eller fornye garderoben. Kunder forteller at det ikke bare var handleposen de tok med seg hjem, men også et smil om munnen og en god historie fra superselgeren.

– Det har vært 15 år med fest og moro sammen med gjengen i Dale, smiler Daggen som nå er klar for et nytt kapitel som selger hos Vestlandske-Auto.

Vestlandske Auto
Han startet 1. juni og den første uke kunne han overlevere nøkkelen til hele seks nye Ford-eiere. Han gelder seg til å ta fatt på utfordringen og bli enda mer"varm i trøya" som bilselger.

– Det blir mye å sette seg inn i, men jeg får brukerstøtte fra resten av det flotte og kunnskapsrike teamet hos Vestlandske Auto. Jeg er opptatt av å gi kunden en god opplevelse og ikke minst levere. For oss selgere handler det om å yte best mulig service, gi kunden mer enn de forventer, og en trygg og god handel, sier Daggen.

«Få det på»                                                                                                                                                         

Men som selger handler det også om å selge, selvsagt. Eller som han selv sier: Finne flyten. I klesbutikken var han kjent for uttrykket «få det på» når dresser skulle selges. Det har han tenkt til å beholde hvis han da ikke gjør en vri med «Få’n i gir»?