Har kjørt Nissan i 40 år:

Ifølge en fersk, internasjonal undersøkelse er Nissan-­‐eiere de mest sympatiske, sjenerøse og omtenksomme av alle bileiere. Ingen dårlig attest for Magne Gudmund Olsen som har kjørt Nissan i 40 år. Det har blitt ti Nissan-­‐modeller på rad for 69-­‐åringen fra Molde. Og er det noe som er sikkert her i livet er det at Olsen også kjøper Nissan neste gang han skal bytte.

 

Problemfritt

-­ Om jeg har vært fristet til å forsøke noe annet? Nei, hvorfor det? Jeg har ikke hatt problemer med en eneste av mine ti Nissan-­‐modeller. Jeg har kjørt problemfritt i 40 år, smiler 69-­‐åringen fra Molde.

I 1975 manøvrerte sjøkapteinen sin første Nissan. Det var en kampanje for Nissan som den gang fanget hans interesse. Siden har sjøkapteinen holdt stø kurs med Nissan og mot Auto 8-­‐8 hver gang han har byttet inn bilen.

 

Trygg handel

- Alle bilene har jeg kjøpt nye. De fleste har jeg byttet inn etter fire år. Den første kjøpte jeg i Oslo, siden har jeg handlet hos Auto 8-­‐8. Der har både jeg og bilene mine fått god service og førsteklasses behandling. For meg har en trygg og god handel vært viktig for bilvalget, sier Magne Gudmund Olsen.

 

Alltid noe nytt

- Det sies jo at forandring fryder?

- Den forandringen har jeg opplevd hver gang jeg har byttet til en ny Nissan. Nissan byr alltid på noe nytt i sine modeller. Dessuten har jeg vel vært gjennom det som tenkes kan av fargevalg, ler Magne Gudmund Olsen.

 

Qashqai

I dag kjører han en Nissan Qashqai. Også hans forrige bil var en Qashqai. Det er en modell som både Magne Gudmund og kona Inger Lise trives godt i og med.

- Den er perfekt for oss. Den er morsom og god å kjøre, fin å se på og har plass nok. Dessuten er den med sin høyde lett å sette seg inn i og komme seg ut av. Man blir jo ikke mykere med årene, smiler sjøkapteinen som etter et par år som pensjonist etter et langt liv i utenriksfart, tok seg jobb igjen som fergeskipper. 

 

En til

Men til neste år er det slutt. Da blir han 70 og skal pensjonere seg for godt. Og trolig skal han nyte den tilværelsen i nok en ny Nissan.

- Ja, det blir nok en Nissan til fra Auto 8-­‐8. Jeg ser ingen grunn til å bytte ut en forhandler og et bilmerke som har fungert så bra for meg, sier Olsen.

 

Personlighet avgjør bilvalg

Hvorfor Olsen og mange andre har falt for nettopp Nissan finnes det en forklaring på, ifølge Universitetet i Cambridge. De har personlighetstestet 824 europeiske eiere av ulike bilmerker.

- Et menneskes personlighet og bildesign er en perfekt match. Vår undersøkelse viser at Nissan-­‐eiere er de mest sjenerøse, sympatiske og omtenksomme, sier dr. Richard Mills, som forsker på psykometri ved universitetet.

 

De vennligste i trafikken

Den ferske studien slår fast at eierne av Nissan er de vennligste i trafikken og de med størst empati for andre trafikanter. Nissan-­‐eierne er også de som setter andres velferd fremst og den gruppen som var mest opptatt av økonomisk rettferdighet, skal man tror studien som blant annet er gjengitt her i motor.no.

 

NISSAN‐FAKTA

  • Nissan ble etablert i Yokohama i 1933 som en fortsettelse av produksjonsfabrikken til Datsun
     
  • I 1986 ble Nissan den første store japanske bilprodusenten som åpnet i fabrikk i Europa (Sunderland i Storbritannia)
  • I alt ble det produsert nærmere 5.2 millioner Nissan kjøretøy i 2015
  • I 2015 var Nissan det sjette mest solgte personbilmerket i Norge
  • Den elektrisk drevne Nissan Leaf var Nissan mest solgte modell