I slutten av januar dro vårt Nissan team til solfylte Spania for å gjennomføre produktopplæring og testkjøring av nye Nissan Leaf.

Nye Nissan Leaf byr på rekkevidde på inntil 378 kilometer (etter NEDC standard), et nytt og elegant design, klasseledende kvalitet og et romslig bagasjerom på hele 435 liter. Dette har bidratt til at tusenvis av nordmenn allerede har signert kontrakt på nye Nissan Leaf. Superlativene har kommet som perler på en snor fra at samlet pressekorps, og forventningene til gjengen fra Ålesund er «sky high», i det de ankommer hotellet i vakre Terassa, rett utenfor storbyen Barcelona.

 

Helt nytt design og utvidet rekkevidde:

Nye Nissan LEAF fremstår som en totalt redesignet bil og den innfrir virkelig visuelt. Den har fått Nissans nye designspråk, med likhetstrekk fra flere av de andre Nissan- modellene som har blitt lansert det siste året.  «Griselekker» mumles det i rekkene, mens Nissans designsjef avduker den store nyheten. Designteamet til Nissan har virkelig levert varene! Innvendig har den også fått et løft. Interiøret har høy finish, og alt av betjening er ryddig og fornuftig plassert. De nye setene er komfortable, og godt tilpasset europeisk smak. Førsteinntrykket er meget bra!  

 

Testkjøring:

Etter at Nissans toppsjef for elektriske biler i Europa har presentert bilen, deles vi inn i grupper, og gjør oss klar for testkjøring på svingete spanske veier. Vi setter oss i bilen, suser av sted, lydløst og komfortabel. Det er imponerende stille i cupèen! Nissan har virkelig gjort en strålende jobb med lydisoleringen. Leafen ligger klistret til veien, og trives godt på svingete spanske veier.

 

Pro Pilot

Nissans team ber oss ganske raskt teste nyheten «Pro-Pilot», første steg til selvkjørende biler. Vi legger inn ønsket distanse til bilen foran, og cruiser avsted i valgt hastighet. Leafen holder perfekt avstand til bilen foran, slakker ned og akselererer, og følger trafikken perfekt. Nye Nissan Leaf tar også over rattkontrollen, og holder bilen midt i valgte kjørefelt, og følger vegbanen sømfritt og elegant.  Systemet fungerer perfekt!  Bilen sier fra i god tid når vi må ta over rattet igjen, med tanke på kurvene som kommer langs autopistaen. Vi svinger av vegen og bilen bremser helt opp. Trekløveret fra Ålesund er mektig imponert. Leafen holder også køen inntil 3 sekunder og følger trafikken som siger sakte fremover.  Behagelig og tillitsvekkende for oss som aldri har brukt dette systemet før. 

 

Parkerer selv

Vi får også testet Nissans nye «ProPilot Park» .  Her velger vi luken vi vil ha bilen parkert i, og holder inne en knapp.  Bilen overtar styringer og rygger rolig inn i valgte luke.  Vi er imponert!  Her nevner vår Nissan representant at bilen alternativt kan parallellparkere, eller parkere med fronten inn. Vi er enige om at vi var skeptiske til denne funksjonen før vi fikk testet systemet.  Så feil kan man ta!  Det er utrolig intuitivt og enkelt i bruk.  "Godt jobba Nissan"!

 

Nissan e-pedal:

Vi fortsetter turen tilbake mot hotellet og representanten fra Nissan ber oss aktivere e-pedal systemet.  Når e-pedalen blir aktivert benyttes gasspedalen til akselerasjon, retardasjon og nedbremsing.  Dette er veldig enkelt i bruk, og vi blitt trygge på systemet allerede etter noen få svinger.  Turen tilbake til hotellet kjøres helt uten å bruke bremsepedalen. E-pedal gjør kjøreturen ekstra kofortabel.

Vi erfarer at bilen leser trafikkskiltene og gir indikasjon om blant annet hastighet, den varsler når vi kommer over mot gulestripen i midten av vegen, og ber oss om å korrigere «kursen».  Betryggende! 

Vår Nissan representant forteller også at Leafen er utstyrt med automatisk panikkbrems, dersom føreren skulle være uoppmerksom på hindringer som dukker opp i veibanen. Dette er nok et hjelpemiddel som bidrer til å gjøre nye Nissan Leaf til en trygg og sikker bil.

 

Strålende fornøyd "trekløver" fra Auto 8-8 Vestlandske

Alle tre testsjåførende fra Ålesund og Auto 8-8 Vestlandske er skjønt enige om at nye Nissan LEAF leverer varene!

- Vi gleder oss så utrolig mye til bilen kommer hit til butikken vår i februar! Det skal bli en sann fornøyelse å få tilby denne bilen til kundene våre her i Ålesund og på Sunnmøre, sier en opprømt salgssjef for Nissan i Ålesund, Bjørn Kåre Sunde Vågnes.